EK voetbal 2012 en ‘ De Agenda’ deel I

EK voetbal 2012 en ‘ De Agenda’ deel I

Wel / niet / misschien* boycotten?

*doorhalen wat ‘de agenda’ het beste uitkomt

Terwijl de Britse, Franse en Nederlandse regeringen in eerste instantie zo stellig leken te zijn in een boycot van het EK voetbal 2012 in de Oekraïne – vanwege het schenden van de mensenrechten voor politiek gevangenen- is er na lang beraad toch iemand bereid gevonden om namens de Nederlandse regering aanwezig te zijn.

Minister Edith Schippers (Sport) heeft zich – na een ministerberaad van het demissionaire kabinet van afgelopen vrijdag 8 juni 2012 – opgeofferd om toch aanwezig te zullen zijn bij het eerste duel van Oranje op het EK voetbal 2012 in de Oekraïnse stad Charkov.

Schippers verklaard letterlijk na afloop van het ministerberaad wat de afweging is geweest om toch naar het EK voetbal te gaan: “ Hoe is de situatie van mw. Timosjenko , de mensenrechtensituatie in de Oekraïne? We zien dat de situatie van mw. Timosjenko aanzienlijk is verbeterd. Zij heeft een arts naar keuze, zij heeft een advocaat naar keuze, zij heeft een advocaat waar de Europese politiek ook contact mee heeft. Zij heeft haar hongerstaking gest…eh, gestaakt en ze heeft zelf de oproep gedaan aan politici van andere landen om vooral toch te komen, dus ik heb besloten om wel naar de wedstrijd te gaan, maar tegelijkertijd samen met mijn Deense collega… eh… mensenrechtenorganisaties te spreken in de Oekraïne”.

Terwijl demissionair Premier Rutte en prins Willem-Alexander (zoon en kloon van Bilderberger Bea) hebben aangegeven niet aanwezig te zullen zijn om bovengenoemde genoemde redenen, lijkt de deur voor deze twee personen toch weer op een kier te staan om bij een eventuele finale toch op het pluche in de VIP (Very Incompetent People) boxen plaats te nemen. Van Willem-Alexander is het onduidelijk of hij het EK 2012 boycot vanwege het schenden van de mensenrechten in de Oekraïne of vanwege zijn overvolle agenda .

Tijd om onszelf de volgende vragen te stellen:

Als het schenden van de mensenrechten van politiek gevangenen zo’n groot issue is, waarom zijn toenmalig premier J.P. Balkenende, de toenmalige staatssecretaris van het kabinet Balkenende IV, Jet Bussemaker (sport), Willem-Alexander en Maxima wel aanwezig geweest tijdens de Olympische Spelen 2008 in China? Alsof in dit land de mensenrechten niet werden en worden geschonden. Om over het WK 1978 in Argentinië nog maar te zwijgen.

Hoe kan het zijn dat Timosjenko door de EK gekte tot een symbool wordt gemaakt om een (oude) discussie over mensenrechten tussen Oekraïne en Europa te doen oplaaien? Dit, terwijl er wereldwijd de mensenrechten nog ernstig worden geschonden?
Hoe kan het zijn dat onze politici zo nobel proberen over te komen wat mensenrechten betreft terwijl ze bijna elke beslissing – die van zeer grote invloed is op ons algemeen welzijn – op cosmetisch democratische wijze probeert door onze strot duwen?

Dat sport en politiek een gezamenlijk spel spelen is al sinds mensenheugenis een feit. Er wordt tijdens dergelijke sportevenementen gelobbyd om het leven. Het laatste mag zelfs letterlijk worden genomen.

Wordt vervolgd.

Geschreven door: OpenbaarMysterie

Originele artikel:
http://olympiczion.nl/index.php/ek-voetbal-2012-en-de-agenda-deel-i/

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s