Olympische Spelen 2012 openingsceremonie details geopenbaard – “Green and Pleasant”!!

Olympische Spelen 2012 openingsceremonie details geopenbaard – “Green and Pleasant”!!

Tijdens de opening van de olympische spelen in Londen zal het olympisch stadion worden getransformeerd in Brits platteland.
10.000 vrijwilligers zullen helpen de Engelse landschappen te herscheppen, tegen een achtergrond van boerderijdieren en bezienswaardigheden zoals de ‘Glastonbury Tor’.

De 27 miljoen pond kostende openingsceremonie zal ‘Green and Pleasant’ genoemd worden, onthult artistiek directeur Danny Boyle. Hij voegde eraan toe dat de show “een beeld van onszelf als een natie”, zou moeten creeeren.

“De beste manier om dat verhaal te vertellen is door middel van het werken met echte mensen”, zei Boyle, die een rol heeft gereserveerd voor verpleegkundigen in de gebeurtenissen.

Er zijn al 157 repetities geweest en Boyle voegt toe: “Ik ben verbaasd door de onbaatzuchtige inzet van de vrijwilligers, zij zijn de pure belichaming van de olympische geest en vertegenwoordigen het beste van wie we zijn als een natie.”

De set zal kenmerken zoals weiden, velden en rivieren bevatten, evenals families die picknicken, mensen die sporten op het dorpsplein en de boeren die de aarde bewerken.

Echte erf- en boerderijdieren grazen in de “natuur”, met een dierenpark van 70 schapen, 12 paarden, 3 koeien, 2 geiten, 10 kippen, 10 eenden, 9 ganzen en 3 herdershonden.

Er wordt verwacht dat er wereldwijd 1 miljard mensen naar de openingsceremonie kijken.

Boyle, vooral bekend om het maken van de Oscar-winnende film “Slumdog Millionaire” en “Trainspotting”, zei dat de show is geïnspireerd door “The Tempest”, en zou gaan land dat hersteld van zijn industriële erfenis.

‘s Werelds grootste “harmonisch afgestemde” bel, met een gewicht van 23 ton en grootte van 2 meter hoog en 3 meter breed, zal de start inluiden van het, door Shakespeare geïnspireerde, spektakel, 900 kinderen van de zes organiserende gemeenten zullen hierbij een belangrijke plaats innemen.

De bel, die werd geproduceerd door de Whitechapel Bell Foundry, heeft een opschrift met een citaat uit The Tempest’s:

“Be not afeard, the isle is full of noises” (Wees niet bang, het eiland is vol van geluiden”), en werd geïnstalleerd in het stadion,vorige week.

een model van de set tijdens de openingsceremonie van de olympische spelen

Boyle zegt dat het toepasselijk is omdat: “Dat is hoe gemeenschappen elkaar lieten weten dat er iets belangrijks stond te gebeuren. Na de oorlog werden de klokken geluid in Londen om de vrede aan te kondigen en we zullen onze spelen beginnen met een symbool van vrede”

Onder de andere eigenschappen zullen twee mosh-pits zijn – één die het Glastonbury festival representateerd en een andere de Last Night of the Proms representateerd – gevuld met leden van het publiek. Tickets voor deze posities moeten nog worden toegewezen, de organisatoren beslissen hoe ze te verdelen.

De set zal beschikken over echt gras, een eik en “wolken” opgehangen aan kabels boven het stadion – een van die “wolken” zal regen produceren, indien het Britse weer daar zelf niet in zal voorzien die nacht.

Ondertussen zullen de naties vertegenwoordigd worden door meibomen/bonenstaken behangen met een distel, een prei, een roos en vlas.

Een volledige generale repetitie wordt gehouden voor een volle zaal van 80.000 toeschouwers in het Olympisch Stadion, dat zal worden voorzien van een miljoen-watt geluidssysteem.

Het productie team van 3 Mills Studios is bezig met werk aan bijna 13.000 rekwisieten, terwijl personeel in de productie-afdeling bezig is met het creëren van 23.000 kostuums voor de vier Olympische en Paralympische ceremonies.

‘Fantastisch feest’

Seb Coe, voorzitter van het Organiserend Comite LOCOG, heeft gezegd dat het een van de grootste sets is die ooit voor een show gebouwd zijn.
“Ik weet zeker dat het een fantastisch feest zal worden, dat 10.500 atleten uit de hele wereld zal verwelkomen, en het voor ons land een feest is trots op te zijn,” zei hij.

De drie uur durende ceremonie zal om 21:00 uur (Britse zomertijd) beginnen met een “uur van de cultuur”, gevolgd door de atleten parade, dan het aansteken van de olympische vlam en een groots vuurwerk om mee af te sluiten.

Boyle werkt samen met elektronische muziek-duo Underworld, van wie de rave klassieker Born Slippy, uit de negentiger jaren, te zien is in Trainspotting. Ze hebben al twee nummers gemixt in de Londense Abbey Road studio’s.

Toen Boyle naar de timing voor de ceremonie gevraagd werd, zei hij: “de muziek zal worden gebruikt om het tempo van de rons-paraderende atleten te bepalen.”

De directeur, die zei dat het onmogelijk zou zijn om de details van de show geheim te houden, zei dat hij probeerde iets van de droom van iedereen te vertegenwoordigen in de ceremonie en hoopte dat kijkers ‘iets van zichzelf terug vinden” in de ceremonie.

Bijna alles wat te maken heeft met de Olympische Spelen, de kunst, muziek en thematische keuzes voor de openingsceremonie, is gemaakt met een brede symboliek in het achterhoofd. De selectie van ‘groen en aangenaam’ is interessant in die zin dat het niet alleen spreekt tot het prachtige fysieke landschap dat Engeland bezit, maar ook de lange geschiedenis van religie en mystiek in de Britse eilanden aangeeft. Bovendien geeft het een puntig knipoog tot wat velen geloven de ‘zionistische’ boodschap in deze gebeurtenissen.

Het “Green and Pleasant” thema is een zin uit het gedicht van William Blake’s 1808: “And did those feet in ancient times” (en deden deze voeten in oude tijden)”, uit een verzameling van geschriften bekend als de profetische boeken.

info i.v.m. poem en William Blake: hier

Tegenwoordig bekend als het volkslied “Jeruzalem”, nadat de muziek is toegevoegd door Sir Hubert Parry in 1916.
– Het gedicht is geïnspireerd op het apocriefe verhaal dat een jonge Jezus, vergezeld van zijn oom Jozef van Arimathea, reisde naar het gebied dat nu Engeland is. en tijdens de verloren jaren Glastonbury bezocht. De legende is gekoppeld aan een idee in het boek Openbaring. (3:12 en 21:2) Het beschrijven van een wederkomst, waarin Jezus het nieuwe Jeruzalem opricht. Voor de christelijke kerk in het algemeen, en de Engelse kerk in het bijzonder, is Jeruzalem (als) een metafoor voor de hemel, een plek van universele liefde en vrede.
– In de meest voorkomende (zeer beknopte) interpretatie van het gedicht: Blake impliceert dat een bezoek van Jezus een tijdelijke hemel zou creëren in Engeland, in tegenstelling tot de “donkere Satanische Molens” van de Industriële Revolutie.

Blake’s Poem:

And did those feet in ancient time.
Walk upon England’s mountains green:
And was the holy Lamb of God,
On England’s pleasant pastures seen!

And did the Countenance Divine,
Shine forth upon our clouded hills?
And was Jerusalem builded here,
Among these dark Satanic Mills?

Bring me my Bow of burning gold;
Bring me my Arrows of desire:
Bring me my Spear: O clouds unfold!
Bring me my Chariot of fire!

I will not cease from Mental Fight,
Nor shall my Sword sleep in my hand:
Till we have built Jerusalem,
In England’s green & pleasant Land

vetaling:
Blake’s Poem:

Liepen die voeten in oude tijd
op Engeland’s groene bergen?
En was het heilige Lam van God
gezien op de aangename weiden van Engeland?

En scheen het Goddelijke gelaat
voort op onze bewolkte heuvels?
En werd Jeruzalem hier gebouwd
tussen deze donkere satanische molens?

Breng me mijn boog van brandend goud:
Breng me mijn pijlen van verlangen:
Breng me mijn speer: O wolken ontvouw!
Breng me mijn wagen van vuur.

Ik zal niet ophouden met deze geestelijke strijd,
nog zal mijn zwaard slapen in mijn hand
Totdat we Jeruzalem hebben gebouwd
In het mooie, groene Engeland

Er is discussie over wat er bedoeld wordt met ‘satanische molens’. Sommige onderzoekers suggereren dat het staat voor het kwaad van de industriële revolutie, de “vernietiging van de natuur en menselijke relaties”, terwijl anderen het zo zien dat ‘satanisme’ de Kerk van Engeland was en de “onderdrukkende macht van de priesterstand in het algemeen”.

Hoe dan ook, niemand kan om de oproep heen om een nieuw Jeruzalem te bouwen in Engeland.

Henrik Palmgren bespreekt correlaties tussen het zionisme en de Olympische Spelen in zijn artikel.
http://redicecreations.com/article.php?id=18319
(“2012 Zion Olympics in London Coincide with Tisha B’Av – Commemoration of the Destruction of the Temples in Jerusalem”. )

De Toren
De openingceremonies zullen ook bezienswaardigheden hebben zoals Glastonbury Tor (Glastonbury Toren). Glastonbury Tor is een heuvel aan Glastonbury, Somerset, Engeland, die de dakloze St. Michael’s Tower heeft.

De plek wordt door de Britten genoemd Ynys jr Afalon (betekent “Het Isle of Avalon” “Het Eiland van Avalon”), en er wordt verondersteld dat Avalon, de legende van Arthur in verband word gebracht.

 

Sinds de vermeende ontdekking van Koning Arthur en koningin Guinevere die in 1191, in de keurig gelabelde doodskisten zijn gevonden. Dit is terug te lezen bij Gerald van Wales. Moderne archeologie heeft verschillende sub-Romeinse structuren onthuld. Christopher Hodapp beweert in zijn boek The Templar Code voor Dummies dat Glastonbury Tor één van de mogelijke locaties is van de Heilige Graal. Dit is omdat het dicht bij de locatie van het klooster de Nanteos Cup is gehuisvest.

By Elizabeth Leafloor, RedIceCreations.com (vertaald door OlympicZion.nl)

Originele artikel:
http://olympiczion.nl/index.php/openingsceremonie-totdat-we-jeruzalem-hebben-gebouwd-in-het-mooie-groene-engeland/

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s