Waarschuwt British Airways de Britten voor de Olympische spelen?

Waarschuwt British Airways de Britten voor de Olympische spelen?

NIET VLIEGEN Support team Great Brittain!!

Nou dat zou prima zijn wanneer een bedrijf als bijvoorbeeld coca-cola of Walmart dit zou roepen, maar dit bedrijf is 100% afhankelijk van mensen die het vliegtuig nemen. Het is alsof een taxi bedrijf iedereen oproept om te lopen in plaats van een taxi te nemen.

Londons Calling (nummer gebruikt in de reclame)

Now that war is declared-and battle come down
London calling to the underworld
(nu de oorlog uitgeroepen is-en het vechten begonnen
roept Londen de onderwereld aan)

London Calling is apocalyptisch, geschreven net na de gedeeltelijke Kernsmelting van “Three Mile Island” in 1979. (In ‘Clampdown’ van hetzelfde album, zingen ze, ‘Working hard in Harrisburg (stad het dichtste bij TMI), working hard in Petersburg (plek van een Russische nuclear instituut) … begging to be melted down..’ Motoren waren theoretisch gezien ontworpen om te stoppen met draaien tijdens een nucleare aanval – weet niet of mensen dat nog steeds geloven.

In Londen, zou alles in de buurt van de Thames onderderlopen tijdens een overstroming veroorzaakt door het stijgen van de zeespiegel, een nucleare kernramp of welke andere reden dan ook, dus, je zou de eerste zijn die gaat. Geen reden voor angst.

Andere Apocalyptische beelden zijn bijvoorbeeld: dat de zon veranderd in een ‘rode reus‘, dat er een ijstijd komt en massale verhongering. Geen prettig gezicht.

De lyrics weerspiegelen de ongeruste gevoelens die Strummer voelt over wereldse gebeurtenissen met betrekking tot een ‘nucleare fout’ en over het ongeluk op Three Mile Island, dat plaatsvond in 1979. Joe Strummer heeft eens gezegd; ‘we voelden dat we het moeilijk hadden, alsof we van een helling af dreigden te vallen terwijl we ons met onze nagels probeerden tegen te houden. En er was niemand om ons te helpen.’

De zin “London is drowning / And I live by the river” (Londen verdrinkt en ik woon naast de rivier) is afkomstig van zorgen dat, wanneer de Thames zou overstromen, bijna heel centraal Londen zou verdrinken. Dit leidde tot de constructie van de Thames Barrier. Strummer’s zorgen over politiegeweld worden duidelijk door de regels, “We ain’t got no swing / Except for the ring of that truncheon thing” (We hebben geen ‘swing’ / behalve dan het geluid van dat wapenstok ding). Aangezien de metropolean police in die tijd een wapenstok bij de standaard uitrusting had zitten.

Originele artikel:
http://olympiczion.nl/index.php/waarschuwt-british-airways-de-britten-voor-de-olympische-spelen/

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s